Wensly Francisco, presentator van onder andere Rauw Curaçao, auteur bij Lebowski Uitgeverijen en regisseur van de documentaires Bubbling Bandje 64, Hiphop NL en winnaar van de Include Award, gaat op 1 april van start als Creatief Directeur bij productiehuis Het Huis van Asporaat. Francisco werkte eerder als Producent Documentaires bij idtv.

In zijn nieuwe rol als Creatief Directeur is Wensly verantwoordelijk voor het ontwikkelen van non-fictie en fictie projecten en zal opzoek gaan naar nieuwe verhalen met een authentieke, unieke en scherpe blik.  Daarnaast zal hij ook langdurige samenwerkingen met verschillende partijen opzetten

Wensly Francisco: “Het Huis van Asporaat is voor mij het bedrijf van de toekomst, hun veelzijdigheid en lef om zich niet in een hokje te laten stoppen spreekt me erg aan en ik ben vereerd om onderdeel van het team te mogen zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in en mijn missie is om Het Huis van Asporaat nog onmisbaarder te maken op het gebied van fictie en non-fictie.”

Over Wensly Francisco
In 2000 begon Wensly (42) voor het Tilburgse programma Watnou TV, shortform reportages te maken voor het internet, in 2005 startte hij als reporter bij BNN voor het programma Spuiten & Slikken. Hierna groeide hij door naar verschillende redacties zoals Pauw en Witteman (VARA), NTR, BNNVARA en de KRO-NCRV. Tijdens zijn carrière zette hij meerdere documentaires op zijn naam: Zonen Zonder Vaders (docu-serie voor de NTR), Zembla: Stikken in het Paradijs, Zembla: Blank is Beter, Bandidos (docu-serie voor BNN-VARA), Road To Freedom (Online docu voor BNNVARA, Bubbling Bandje 64 (Docu voor TopNotch, Vice en BNNVARA), Hiphop NL (Docu-serie voor KRO-NCRV), No Limit Network (Winnaar van de Include Award) en Rauw Curacao (Docu-serie voor BNNVARA.