Shirma Rouse kennen we allemaal van het podium en van tv. De Nederlandse Aretha Franklin is een vocaal wonder. Shirma is zoveel meer dan een souldiva. Ze rockt even hard in de keuken. Op verzoek van vele fans en volgers heeft ze ruim 50 recepten van de meest gelikete en meest opgevraagde gerechten gebundeld in een prachtig, kleurrijk kookboek: Shirma’s Soul Kitchen, dat vanaf nu in de voorverkoop bij Kyosei verkrijgbaar is: www.kyosei.nl

Shirma´s smaken swingen. Haar smaken zijn de smaken die ze zich kan herinneren uit haar kindertijd waaraan zij onderweg een eigen draai heeft gegeven. Het zijn de smaken van haar moeder, haar oma’s en haar tantes gekruist met de smaken die ze heeft opgedaan tijdens de reizen die ze zowel privé als op tournee heeft gemaakt.

In het kookboek Shirma’s Soul Kitchen geeft ze niet alleen haar keukengeheimen prijs, ze geeft je bovendien nuttige tips en handige weetjes en ze deelt een openhartig gesprek met en tussen moeder Evette en zus Darvina.

Dit kookboek vloeit voort uit haar steevast stijf uitverkochte dinnershows in Amsterdam en Rotterdam die dezelfde naam, Shirma’s Soul Kitchen, dragen. Soul music en soul food wisselden – door COVID-19 liggen de events al een tijdje stil – zich in deze unieke avondvullende show in een aangenaam tempo af. Na afloop kreeg ze dezelfde vragen als op social media: ‘’Shirma, wanneer breng jij een kookboek uit?” Door de coronacrisis had ze eindelijk tijd de populairste gerechten te wikken en te wegen tot hapklare recepten.

Shirma Rouse: “Eten is voor mij hetzelfde als muziek: een verbindende factor. Zowel eten als muziek brengt mensen samen, zowel eten als muziek maakt je gelukkig.”

Zoals velen weten viel Shirma Rouse op eigen kracht in 1,5 jaar tijd ruim 50 kilo af. Shirma’s Soul Kitchen is echter geen dieetboek. ‘’Dit is feel good food, dit is happy food. Ik eet niet alles dagelijks wat in dit kookboek staat, maar soms trakteer ik mezelf op gevulde eieren, kokosgarnalen of een banana coconut cake. Anderen trakteer ik vaker. Ik kook graag voor anderen. In mijn volgende kookboek sta ik uitgebreid stil bij mijn nieuwe levensstijl. Ik deel daarin niet alleen recepten van koolhydraatarme soulful gerechten, ik zal al mijn tips and tricks voor een gezonde mindset onthullen.”

Shirma’s Soul Kitchen is een must-have voor alle foodies, voor de liefhebbers van soul food, voor iedereen die van lekker eten houdt. Lekker eten dat in dit geval met oneindig veel liefde is bereid.

 

  • Shirma’s Soul Kitchen is vanaf 4 mei 2021 verkrijgbaar bij de betere boekhandel en via www.kyosei.nl
  • € 29,50
  • Nederlands
  • 176 pagina’s
  • Hardcover
  • 197 x 258 mm
  • ISBN 978-90-831544-1-1