Iedereen kent het wel: je loopt op straat en onbewust denk je van elke voorbijganger te weten hoe hij of zij is. Je plakt er een stempeltje op. Soms gebeurt er iets waardoor je bij de één meer voelt dan bij de ander. Een blik, een stem, de kleding, een geur. Een enkele keer maak je een praatje en blijkt iemand niet te zijn wie je denkt dat hij of zij is – of juist wel.

In de serie KARAKTER gaat programmamaker Shay Kreuger in gesprek met passanten in haar leven die iets bij haar losmaken. De jongen van de sportschool, haar neefje die ze niet zo vaak spreekt, een vrouw die ogenschijnlijk op haar lijkt, een student uit haar klas. Wie zijn ze werkelijk? In een open gesprek geeft Shay haar gasten de ruimte om zichzelf te laten zien. Het levert gesprekken op waarin we onszelf herkennen en die ons aan het denken zetten. Want zijn we niet allemaal onzeker en kwetsbaar en op zoek naar liefde en warmte?

Juist in deze, soms grimmige tijden van polarisatie en onbegrip zoekt Shay in KARAKTER naar dat wat ons bindt. De serie KARAKTER laat zien wat de mens beweegt en hoe we ons tot elkaar verhouden.

KARAKTER is te bekijken via het Instagram account van Shay Kreuger @shaykreuger en het officiële account van KARAKTER @karakterbyshay.