Op woensdag 30 december en zondag 03 januari vindt de online Motivational FIFA Tournament; ‘Only Winners in Rotterdam’ plaats waarbij Rotterdamse jongeren online samenkomen met o.a. Broederliefde, Keizer en DJ Wef.

Only Winners in Rotterdam is een initiatief van Het Huis van Asporaat, in samenwerking met Arch Management en House of Esports. Een sportieve online battle die niet eerder in deze vorm is aangeboden en inspeelt op de huidige lockdown en de beperkingen die daarmee gepaard gaan. ‘Met dit evenement hopen wij de Rotterdamse jeugd toch nog leuke vakantie te laten beleven en vooral ook te inspireren en motiveren, juist in deze moeilijke tijd’, aldus Kenneth Asporaat – directeur Het Huis van Asporaat.

Only Winners in Rotterdam is bedoeld voor jongeren in Rotterdam; van noord, zuid, oost tot west in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Op woensdag 30 december 2020 vinden de online voorrondes plaats, waarbij zo’n 100 jongeren zich vanuit huis kunnen kwalificeren als potentiële ‘Gaming Kings van Rotterdam’. Naast de beste resultaten zijn er vier wildcards voor: doorzettingsvermogen, fair play, positiviteit en zelfontwikkeling. Op zondag 03 januari vormen deze Gaming Kings, samen met een BN-er een duo en zullen als team hun stadsdeel vertegenwoordigen. De competitie wordt live gestreamd en iedereen kan dit volgen via diverse social media kanalen. De winnaar gaat niet alleen met de eer naar huis, maar ook met een gloednieuwe Playstation 5, een LED-tv en een wisselbokaal.

Het draait die dag niet alleen om het gamen en fun hebben, maar juist ook om het motiveren en inspireren van deze jongeren. De BN’ers hebben een voorbeeldfunctie en kaarten ook belangrijke maatschappelijke thema’s aan die herkenbaar zijn voor de doelgroep.

Andere BN-ers die meedoen zijn Rarko, Ta Joela en DJ Wef. Presentator Edson Da Graça, onder andere bekend van Willem Wever, is de host van de dag en wordt ondersteund door Esports commentator René Treur, die als geen ander weet hoe je een wedstrijd op spannende wijze van commentaar voorziet.

Only Winners in Rotterdam wordt ondersteund door de Gemeente Rotterdam en in samenwerking met diverse Rotterdamse welzijnsorganisaties en jongerenwerkers. Een mooie aanvulling op hetgeen er de komende weken al online wordt gefaciliteerd in de wijken en andere gebieden in de stad.

Inschrijven is gratis en kan via www.onlywinnersinrotterdam.nl t/m dinsdag 29 december 2020.
Jongeren moeten snel zijn, want: vol = vol