Initiatief Samen één Koninkrijk bereikt 1 miljoen euro - Het Huis van Asporaat

Het initiatief van Jandino Asporaat ‘Samen één Koninkrijk’ om geld in te zamelen voor de inwoners van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten, heeft inmiddels 1 miljoen euro opgebracht en loopt nog verder op.

Met de ingezamelde donaties zullen voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking, die momenteel zwaar getroffen wordt door de gevolgen van de coronacrisis.

Donaties lopen op
Tijdens de show afgelopen zaterdag werd een ‘eindbedrag’ van 672.000 euro onthuld, maar na de show bleek het bedrag op te zijn gelopen naar inmiddels één miljoen euro.

Tijdens de benefietshow Samen één Koninkrijk, live uitgezonden op NPO 1, ontving Jandino gasten als Dirk Kuyt, Giovanca, staatssecretaris Knops en Jeroen Pauw. Er waren optredens van onder andere Edsilia Rombley, Shirma Rouse, Tania Kross, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Candy Dulfer veilde privé saxofoonlessen en burgemeester Aboutaleb bood ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam.

Olympisch atleet Churandy Martina stond de hele dag in de Doneer Drive Thru waar mensen fysiek een donatie langs konden brengen. Najib Amhali trok de wijk in om samen met Jandino’s kinderen koekjes te verkopen. De show terugkijken kan via NPO Uitzending gemist.

Doneren voor deze actie kan nog t/m 25 mei 2020 via: www.sameneenkoninkrijk.nl 

Het initiatief #sameneenkoninkrijk, kwam tot stand met hulp van Cordaid, SHC (Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao), het Curaçaohuis, Arubahuis en St. Maarten house.