De gebroeders Jandino en Kenneth Asporaat, oprichters en eigenaren van productiehuis Het Huis van Asporaat, en producent Maarten Swart van Kaap Holland, starten samen het productielabel Huntu Productions. Huntu oftewel ‘samen’ in het Papiaments, creëert en ontwikkelt spraakmakende films en series met als missie om werelden samen te brengen. Werelden die de representatie vergroten. Bij Huntu werken wij samen met nieuw talent, crew, makers, producenten aan succesvolle titels.

Huntu Productions heeft onlangs de productie van de nieuwe speelfilm BON BINI HOLLAND 3 afgerond, in samenwerking met Kaap Holland Film, Het Huis van Asporaat en WW Entertainment. Huntu Productions ontwikkelt en produceert projecten voor meerdere zenders en platforms. 

Het Huis van Asporaat en Kaap Holland werkten eerder al samen aan Bon Bini Holland, Bon Bini Holland 2 en Bon Bini: Judeska in da House, grote publiekssuccessen in Nederland en het buitenland. Bon Bini Holland, Bon Bini Holland 2 en Bon Bini: Judeska in da House werden alle drie door het Nederlandse publiek beloond met het Gouden Kalf van het Publiek. Bon Bini: Judeska in da House was het eerste project van Huntu Productions. Huntu Productions was co-producent van Bon Bini: Judeska in da House.

Huntu Productions maakt inclusieve comedy en drama (web)series voor een Nederlands publiek. We ontwikkelen en produceren projecten met makers van alle achtergronden en werken ook achter de schermen met een afspiegeling van de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om samen met Jandino en Kenneth onze succesvolle samenwerking op deze manier voort te zetten”, aldus producent Maarten Swart.

“Met Huntu Productions willen wij datgene wat onmogelijk lijkt, mogelijk maken” vullen Jandino en Kenneth Asporaat Maarten hierop aan. “Wij vinden het belangrijk om te werken vanuit ons gevoel en om niet alleen kansen te zien, maar deze ook te benutten. Met deze samenwerking bouwen we aan een brug vanuit de huidige wereld naar een nieuwe wereld, waarin er voor iedereen mogelijkheden liggen.”