En een verwoede poging om die weer meer onderdeel van Gershwin Bonevacia te maken

Maak kennis met Gush, de 10-jarige Gershwin Bonevacia die opgroeit in Rotterdam-Zuid. Hij is rebels en onbevangen, ondanks dat hij het thuis niet breed heeft, moeilijk meekomt op school en worstelt met dyslectie en racisme. Maar Gush is niet bang.

Achteraf vraagt Gershwin zich af: Gush, waarom was je niet bang?

In Toen ik klein was, was ik niet bang gaat Gershwin Bonevacia in dialoog met zijn 10-jarige ik middels een reeks zelfportretten en een veelheid aan herinneringen over zijn worsteling met dyslectie, migratie, onveilig opgroeien en zijn droom om ooit astronaut te worden. Een diepgravend onderzoek naar familiebanden, onverwerkte trauma’s, vergeten geschiedenis en kind-zijn.

Toen ik klein was, was ik niet bang is een ode aan zijn jonge onbevreesde ik en een verwoede poging om die weer meer onderdeel van Gershwin Bonevacia te maken. Het verschijnt 30 augustus en is na vier jaar de langverwachte opvolger van de in eigen beheer uitgegeven succesbundel Ik heb een fiets gekocht (2017), waarvan Gershwin er 6.000 uit zijn koffer verkocht.

Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en spoken-word-artiest. Sinds 2019 is hij Stadsdichter van Amsterdam. In september verschijnt zijn vertaling van het kinderboek Change Sings van de Amerikaanse spoken-word-artiest Amanda Gorman.

Toen ik klein was, was ik niet bang verschijnt 30 augustus bij Das Mag uitgevers.

Wil je een gesigneerd exemplaar van ‘Toen ik klein was, was ik niet bang?’ Pre-order hier, en ontvang ‘m vóór verschijning.

Podcast ‘Gershwin gaat terug’

Speciaal voor de release van Toen ik klein was, was ik niet bang maakte Gershwin Bonevacia een tiendelige podcast waarvan 19 augustus de eerste aflevering verschijnt. In Gershwin gaat terug interviewt Gershwin een aantal van zijn favoriete schrijvers over hun 10-jarige ik, waaronder Adriaan van Dis, Iduna Paalman en Raoul de Jong. Meer info volgt snel, maar hier kun je alvast terecht voor een voorproefje.