Een aanhoudende viering van het leven, een uitbarsting van puur plezier. Dat was I Love Urban afgelopen zaterdag 16 juli 2022 in het Rotterdamse oeverpark bij Nesselande.

Tot nu toe was I Love Urban alleen een indoor festival. De laatste drie jaar voor de lockdowns met zo’n 15.000 bezoekers in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. Afgelopen zaterdag mocht, de twee jaar eerder geplande, outdoor-editie van I Love Urban plaatsvinden.

Het enthousiaste publiek was duidelijk toe aan een feestje. En het I Love Urban festival voorzag perfect in die behoefte met 35 acts op drie podia waaronder Frenna, Bizzey, Bilal Wahib, Nelson Freitas, Cincity, Freddy Moreira, Poke en Jonna Fraser. Feestmuziek dus. Om op te dansen, om op los te gaan.

Een line-up om te zoenen en omarmen en dat is precies wat het publiek deed. Wat een goede sfeer. In de overdekte tent verwoordde POKE het gevoel van puur plezier door ‘I Love Urban’ uit te schreeuwen, wat massaal door iedereen in de bomvolle tent werd gedeeld.

Het terrein was kleurrijk en sfeervol ingericht met veel kleur, een uitgebreide area met food trucks voor alle smaken, diverse shops en zelfs een kapper.

Het grootste deel van het publiek maakte gebruik van openbaar vervoer (metro) om bij het festival te komen. Wie toch met de auto kwam, maakte gebruik van de parkeerplaats bij de roeibaan boven de plas en werd per bus naar het festival vervoerd. De overlast voor de wijk bleef zo tot een minimum beperkt. Geluidsoverlast was er nauwelijks tot niet, incidenten bleven uit. De politie was zeer tevreden over het verloop, net zoals de gemeenten Rotterdam en Zuidplas.

Gastheer Jandino sloot het evenement af met een innige dans met zijn echtgenote op het hoofdpodium. Ook heette hij iedereen alvast welkom tijdens de I Love Urban indoor editie in november in Rotterdam Ahoy.

Israniël Ravenberg, Winay en Bryan Sewradj van de organisatie TI-Group toonden zich na de drukke dag qua organisatie blij dat alles zo goed was verlopen en hakten op dat moment de knoop door. Dit succes vraagt immers om een vervolg. ‘Tot volgend jaar!’