Shirma Rouse

Contact: info@hethuisvanasporaat.nl

Biografie:

Shirma Tamara Rouse, ook wel de Dutch Queen of Soul genoemd, werd geboren op Curaçao en is opgegroeid op Sint Eustatius. Shirma is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.

Haar muzikale carrière, welke inmiddels al 20 jaren telt in Nederland, start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Anouk, Alain Clark en Candy Dulfer. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij zeven albums uitgebracht waarvan het album Shout It Out Loud in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Naast het behalen van deze prijs, vertolkte Shirma in 2015 de rol van Maria in The Passion.

In 2017 stond Shirma op geheel eigen wijze stil bij de 75e geboortedag van ‘The Aretha Franklin’ met haar The Queen of Soul Celebration Tour, een concertreeks in binnen- en buitenland en een reprise van de door Shirma Rouse zelf geschreven theatershow Shirma sings Aretha. Daar bleef het niet bij, want in 2018 bracht zij nogmaals een eerbetoon uit, ditmaal tijdens Ladies of Soul in de Ziggo Dome.

Naast haar zangtalent houdt Shirma zich bezig met uiteenlopende projecten, zo is ze vocal coach  voor verschillende muzikanten, geeft les op conservatoria, produceert ze muziek en geeft ze masterclasses. Ook in de keuken heeft ze helemaal haar draai gevonden, tijdens Shirma’s Soul Kitchen combineert ze haar twee liefdes: zingen en koken. In 2021 bracht ze het gelijknamige kookboek Shirma’s Soul Kitchen uit, een musthave voor alle foodies, voor de liefhebbers van soul food, voor iedereen die van lekker eten houdt. In hetzelfde jaar bracht ze haar nieuwe single Make it Happen uit. Dat deze Rotterdamse souldiva van alle markten thuis is, mag dan ook wel duidelijk zijn.