Rolf Sanchez

Contact: Ruud ter Horst
Email: ruud@hethuisvanasporaat.nl

Biografie:

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle export product van Nederland op het gebied van Latin. Na drie nummer 1 hits en vele uitverkochte shows in Midden-, en Latijns-Amerika staat de King of Dutch Latin vanaf januari op Nederlandse bodem.

Het is allemaal begonnen op 18-jarige leeftijd tijdens zijn deelname aan X-Factor. Rolf besloot om juist niet voor de populaire R&B- en popsongs te gaan, maar een gedurfde keuze te maken door te kiezen voor de latin muziek. Hierdoor heeft hij zich onderscheiden van de rest.

Om zijn droom te verwezenlijken verhuisde Rolf in 2016 naar Miami. Wat volgde is een contract bij Sony Music Latin (World Wide) en Warner Chapel Music Inc.

Rolf werkt onder anderen samen met de producer van Marc Anthony; Guianko Gómez. Rolf is bezig met het maken van zijn eerste album dat wereldwijd zal worden gedistribueerd. In Nederland en Europa wordt Rolf Sanchez begeleid door the Latin Society Orchestra, een 11-koppig orkest dat bestaat uit de top Latin musici van Europa.

Inmiddels heeft Rolf al een aantal hoogtepunten bereikt en optredens op zijn naam staan in Paradiso, Ahoy en Ziggo Dome. Eén van de hoogtepunten was het optreden in De Kuip voor 40.000 man. Ook heeft hij opgetreden in Orlando en Puerto Rico voor ruim 10.000 man publiek.

Rolf is vanaf 24 augustus te zien tijdens De Beste Zangers op NPO1.