Rolf Sanchez

Contact: Ruud ter Horst
Email: ruud@hethuisvanasporaat.nl

Biografie:

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle export product van Nederland op het gebied van Latin muziek. Na maar liefst drie nummer 1-hits in de US Radio Billboard, vele uitverkochte shows in Midden-en Latijns-Amerika én te zijn genomineerd voor twee verschillende major awards als talent en nieuwkomer van het jaar, keerde de King of Dutch Latin, na een verblijf van enkele jaren in de VS, afgelopen jaar weer terug naar Nederland.

Ook hier gaf Rolf zijn visitekaartje als top entertainer af en maakte Latin onder een breed publiek geliefd. Onder andere middels zijn succesvolle deelname aan het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland’ waaruit Rolf’s duet met Emma Heesters Pa Olvidarte voortkwam. Het nummer was de hoogste stijger in de hitparade, belandde binnen drie weken in de top 5, is het hoogst genoteerde Spaanstalige nummer ooit in de Top 40 en behaalde onlangs platina.

Afgelopen maart bracht hij zijn eigen single Como Tu uit, welke inmiddels al meer dan 6 miljoen keer is gestreamd. Zijn meest recente single Más Más Más is op dit moment een nummer 1 hit en hard op weg naar een Gouden plaat. Het nummer staat in verschillende hitlijsten, waaronder Spotify, de Nederlandse Top 40 en de Dutch Single Top 100.

In april zou Rolf in een uitverkocht AFAS Live staan, helaas gooide corona roet in het eten en is deze droom nu verplaatst naar volgend jaar juni. Nederland kan niet meer om multi-talent Rolf Sanchez heen, noch om Latin muziek.