Select Page

Murth Mossel

Contact: Awiska Manurat
Email: awiska@hethuisvanasporaat.nl

Biografie:

Murth Mossel is geboren in Amsterdam op 6 februari 1970. Hij is een van de meest veelzijdige entertainers die ons land kent. Murth is in 1994 begonnen als stand-up comedian. Als presentator heeft hij shows gepresenteerd voor o.a TMF en NPS (Paradisolife) en hij was teamcaptain in het NPO programma Bij Dino in de Straat. Inmiddels heeft hij 11 theatertours op zijn naam staan. Onlangs tourde hij met Caribbean Combo door het land. Vanaf december 2018 is hij terug in het theater met de reprise van zijn voorstelling Pauwer. Ook maakt hij zijn opwachting op het witte doek in Bon Bini Holland 2.

Als je een van de weinige bent die hem nog nooit gezien heeft, dan heb je hem vast weleens gehoord. Er is namelijk geen stem die zo vaak wordt gebruikt als die van Murth Mossel, voor o.a. reclames, films en tekenfilms. Als lid van de groep Flinke Namen was Murth en van de meest gerespecteerde namen in de hiphopscene. Tot de dag van vandaag wachten mensen nog steeds op een album van hem.

Murth z’n talent is tijdloos. Leeftijd is maar een cijfer. Hij weet met zijn veelzijdigheid jong en oud te inspireren. Bekijk hier zijn showreel.