Select Page

Jandino Asporaat

Contact: Ruud ter Horst
Email: ruud@hethuisvanasporaat.nl

Biografie:

Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel: hij komt op en gaat weer af.

Jandino is geboren op Curaçao en woonde samen met zijn zusje, nichtjes en tante in een huisje. Zijn broer woonde nog bij zijn vader. Later zijn er nog drie broertjes geboren. Op zijn elfde verhuizen ze naar Nederland en komen ze terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Na vijf jaar behaalt hij zijn VMBO diploma en gaat hij in de bouw werken. Hij doet allerlei klusjes; van schilderen tot elektriciteit.

In 2002 komt hij terecht bij Young Stage, een Rotterdams theatergezelschap dat voorstellingen speelt door heel het land. In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma: Antilliaanse pot. Dit is direct een succes. Zijn tv debuut maakt hij in het programma van Jörgen: Raymann is Laat. In 2011 krijgt hij zijn eigen programma De Dino Show. Vanaf 2013 is hij daarnaast bij RTL te zien als panellid bij Wie ben Ik, als presentator bij Alles Mag op vrijdag en als hoogtepunt als presentator bij Dance Dance Dance met kijkcijfers van gemiddeld 2 miljoen. In 2014 opent hij zijn eigen kledingwinkel Dinmar in Delft en in 2017 volgt een vestiging in Amsterdam. In 2015 tourt hij door het land met de reprise van zijn theatervoorstelling Hoe dan Ook. Daarnaast speelt hij vijf rollen in de film Bon Bini Holland. Privé is hij al 20 jaar samen met zijn jeugdliefde Shirley. Hij heeft twee kinderen, Elijah en Amy-Lee.

Na het behalen van zijn droom: ‘Het spelen in een uitverkochte De Kuip’, is Jandino bezig met het verwezenlijken van zijn volgende droom die een vervolg krijgt Bon Bini Holland 2.

Vanaf september 2018 is Jandino te zien in de klucht Judeska in de tbs-kliniek.

Carribean Combo

Na jaren uitverkochte shows door heel Nederland en de Caribbean komen de mannen zaterdag 29 juni 2019 terug met hun aller grootste show ooit in Rotterdam Ahoy. Deze show belooft net als de voorgaande shows een waar spektakel te worden.

Judeska in de TBS-Kliniek

In 2016 produceerde Het Huis van Asporaat de klucht ‘Van je familie moet je het hebben’. Wegens groot succes komt er vanaf september 2018 een nieuwe klucht met Judeska in de hoofdrol. Deze keer belandt Judeska in een tbs-kliniek. Het is eindelijk zo ver.