Gershwin Bonevacia

Contact: info@hethuisvanasporaat.nl

Biografie:

Gershwin Bonevacia (26), schrijver en stadsdichter van Amsterdam, geeft op filosofische maar vooral poëtische wijze vorm aan onderwerpen als duurzaamheid, onderwijs en zelfs Harry Potter. Gershwin werkt als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum en TEDx. Daarnaast staat hij maandelijks in het Parool met een gedicht en organiseert hij voordrachten voor onder andere het Koningshuis en de NTR.

In 2018 debuteerde hij met zijn dichtbundel genaamd “Ik heb een fiets gekocht”, waarin hij een fietstocht gebruikt als metafoor op het leven. Daarnaast heeft ondere andere meegewerkt aan de samensteller Hard Op, een staalkaart van de spoken word-scene in Nederland. Inmiddels heeft Gershwin al diverse literatuurprijzen op zijn naam staan, waaronder zijn eerste in 2012 “Lettertype”.

Achter de stormachtige ontwikkeling van Gershwin Bonevacia schuilt ook een uiterst inspirerend verhaal over hoe hij zich al dyslecticus heeft ontpopt tot de woordkunstenaar die hij vandaag de dag is.

“Ik wil dichter zijn, dichter bij mezelf, maar ook dichter bij jou”. – Gershwin Bonevacia